Videogalerij

Training videos

Jongeren in de leeftijd tot 24 jaar zijn vaker betrokken bij een ongeluk met een dodelijke afloop in vergelijking met andere leeftijdscategorieën. Met de Ford Driving Skills For Life leert Ford jongeren te reageren in noodsituaties. 

Ford Driving Skills for Life is een gratis, praktische training in het herkennen van gevaren, rijvaardigheid, snelheids- en ruimtebeleid en het voorkomen van afleiding. De eerste versie van dit event vond plaats op 23, 24 en 25 oktober 2015 op de RDW-baan in Lelystad. Zie hier een korte.

Stel je eens voor dat je jezelf in je gezicht slaat met een kracht van ruim 300 km/u...waarom zou je dat doen? Als je er niet over nadenkt waar je handen op het stuur zitten, is dat precies wat er zou kunnen gebeuren.

Billen op de stoelen? hoe je achter het stuur zit heeft een groter effect dan je denkt!

Hier gaat Mark dieper in op de juiste manier van remmen.

Hier is een interessant weetje... Wanneer je op de rem trapt terwijl je op een droge weg rijdt met een snelheid van 70 km/u, sta je pas na z'n 20 meter stil. Dat is ongeveer de lengte van 5 auto's achter elkaar! Meer informatie vindt je in deze sectie van de academie.

ABS of geen ABS? Voel je dat de achterkant van de auto begint te glijden, en de auto heeft geen ABS, dan moet je proberen de banden weer aan het rollen te krijgen. Klinkt heel erg makkelijk. Maar is het echt niet. Neem een kijkje, want Mark laat je graag zien hoe je het beste met geblokkeerde remmen kunt omgaan.

Let op! Hier gaan we dieper in op gevarenherkenning en potentiële problemen op de weg en hoe je deze het beste kunt vermijden.

Houd afstand! Dit gedeelte van de academie richt zich op het beheersen van de snelheid en het houden van een veilige afstand tot de auto voor je.

Welk effect heeft een geringe toename in snelheid wanneer je plotseling moet stoppen of draaien? Bekijk deze video om te leren over de effecten van je snelheid. Het is gewoonweg natuurkunde!

Voelen dat de auto slipt en weten dat het gebeurt is eenvoudig, de volgende stap is dit echter niet... Hier leer je hoe je overstuur kunt aanvoelen en hoe hiermee om te gaan.

Gedraagt een band zich als een ballon? Ontdek hoe je auto presteert onder druk en hoe je de touwtjes in handen kunt houden.

Welkom! Bedankt voor je bezoek aan de Ford Driving Skills for Life online academie. Hier vind je een korte introductie van het trainingsprogramma uitgelegd door Mark Maaskant, directeur Prodrive en hoofdtrainer van Driving Skills for Life. Bekijk hier de 11 interessante trainingvideo's!