Ford DSFL in Amerika

Achtergrond

Auto-ongelukken zijn doodsoorzaak nummer één onder jonge bestuurders in Amerika. Volgens de meest recente gegevens van de National Highway Traffic Safety Administration, sterven jaarlijks bijna 3.000 jonge bestuurders door deze ongelukken. Door onervarenheid missen veel jonge bestuurders de vereiste vaardigheden en kennis om veilig te rijden. Statistieken tonen aan dat betrokkenheid van jonge bestuurders bij ongevallen aanzienlijk daalt zodra zij ervaring opdoen in de praktijk.

 

Oplossing voor Veilig Rijden

 

Ford Driving Skills for Life (DSFL) werd opgericht in 2003 door Ford Motor Company Fonds, de Governors Highway Safety Association, en een panel van veiligheidsdeskundigen om nieuwe chauffeurs meer belangrijke rijvaardigheden te leren dan wat ze leren tijdens standaard rijlessen.

Ford DSFL helpt jonge bestuurders hun vaardigheden te verbeteren op de vier kritische gebieden die een rol spelen in meer dan 60% van alle auto-ongelukken, waaronder:

  • Gevaren herkennen
  • Omgaan met het voertuig
  • Snelheid beheersen
  • Ruimte bewaren

Ford DSFL is een gratis en uitvoerig programma dat de volgende hulpmiddelen omvat:

  • De website, www.drivingskillsforlife.com, omvat vier leermodulen en een quiz, video's met als onderwerp auto-onderhoud, een aantal interactieve spelletjes, en een verbeterd curriculum waarbij het belang van eco-rijden voor persoonlijke veiligheid en het milieu voorop staat.
  • Het elektronisch opleidingspakket kan thuis worden gebruikt door studenten en ouders, maar ook door bijvoorbeeld begeleiders op school. Dit gratis pakket omvat een uitgebreide video die zich richt op elk van de vier rijvaardigheden, een brief voor de ouders, een brief voor begeleiders, een gids en brochures.
  • Gedurende de praktijklessen nemen jonge bestuurders plaats achter het stuur van een Ford om de vier Ford DSFL-vaardigheden te verbeteren. Dit is de perfecte kans voor jonge bestuurders om samen met een professionele instructeur ervaring op te doen in de vaardigheden - gevaren herkennen, omgaan met het voertuig, snelheid beheersen en ruimte bewaren.