Zelfverzekerd de weg op met Ford Driving Skills for Life training

 23 december 2014

• Ford heeft in Europa aan meer dan 6.100 jongeren in de leeftijdscategorie van 18 t/m 24 jaar een hands-on rijopleiding verstrekt als onderdeel van de bekroonde Ford Driving Skills for Life programma

In Europa zijn auto-ongevallen de belangrijkste doodsoorzaak in de leeftijdscategorie van 18 t/m 24 jaar. De Ford Driving Skills for Life training wijst op de risico's, zoals het nemen van selfies achter het stuur, en het rijden onder invloed van alcohol

Ford was de eerste autofabrikant die een gratis uitgebreide rijopleiding aanbood aan beginnende bestuurders

Wereldwijd hebben meer dan een half miljoen beginnende bestuurders de Ford Driving Skills for Life training gevolgd

Amsterdam, 23 december 2014 -

De Ford Driving Skills for Life training helpt beginnende bestuurders belangrijke gevaren in te zien, zoals afleiding door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Ford is eind 2013 in Europa gestart met Driving Skills for Life. Sindsdien hebben meer dan 6.100 jongeren in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar succesvol aan dit programma deelgenomen. Nagenoeg alle deelnemers gaven aan dat het zelfvertrouwen is gestegen door de training en dat ze Driving Skills for Life zouden aanraden aan vrienden.

In Europa zijn auto-ongevallen de belangrijkste doodsoorzaak in de leeftijdscategorie van 18 t/m 24 jaar. De Ford Driving Skills for Life training wijst op de risico´s van roekeloos gedrag zoals het nemen van selfies achter het stuur, te weinig afstand houden en het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast helpt de training gevaarlijke situaties te herkennen en wordt er getraind in het maken van uitwijkmanoeuvres en noodstoppen.

Raadpleeg de bijgaande Engelstalige persinformatie voor meer details over de Ford Driving Skills for Life training.